FAQ

Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι η Δερμοαπόξεση με διαμάντι;


  Η μικροδερμοαπόξεση και υδροδερμοαπόξεση με διαμάντι πραγματοποιείται μέσω ενός ειδικού ιατρικού μηχανήματος όπου η κεφαλή του αποτελείται από βιομηχανοποιημένα διαμάντια τα οποία προκαλούν μια ελεγχόμενη απομάκρυνση και καθαρισμό της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος και του σμήγματος. Η επιδερμίδα αναζωογονείται, το δέρμα γίνεται πιο απαλό και λαμπερό, βελτιώνονται οι λεπτές ρυτίδες, οι διευρυμένοι πόροι και οι δυσχρωμίες. Επιπλέον, μέσω της υπεραιμίας και των ελεγχόμενων μικροτραυματισμών στο δέρμα, προάγεται η φυσική ανάπλαση και η παραγωγή κολλαγόνου. Δεν προκαλείται ερεθισμός καθώς η ένταση ρυθμίζεται ανάλογα με τη διαφορετικότητα του κάθε προσώπου και με την χρήση νερού στην κεφαλή προστατεύεται περαιτέρω η επιδερμίδα. Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία, για όλες τις εποχές του χρόνου και για όλες τις ηλικίες.
 • Θα ήθελα πληροφορίες για το BOTOX


  Το Botox (βοτουλινική τοξίνη τύπου Α) είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Στην δερματολογία χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και είναι από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες αντιγήρανσης. Εμποδίζει παροδικά τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων σε συγκεκριμένους μύες και έτσι προκαλεί χαλάρωση και μείωση της κινητικότητάς τους. Αδρανοποιώντας προσωρινά τους μιμικούς μύες του προσώπου, εξαφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που δίνει άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Bοτουλινική τοξίνη εγχύεται μέσω λεπτών ενέσεων σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου ώστε αυτοί να χαλαρώνουν παροδικά (περίπου 4-6 μήνες) και να απαλύνονται ή να εξαφανίζονται οι ρυτίδες που οφείλονται στην χρόνια σύσπασή τους ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο ξεκούραστο και νεανικό. Φυσικά το botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά, πχ. από την ηλικία των 25 ετών, δηλαδή πριν εμφανιστούν έντονες ρυτίδες έκφρασης, ιδιαίτερα σε άτομα με κληρονομική τάση για ρυτίδες ή με έντονες κινήσεις του προσώπου όταν επικοινωνούν. Οι συχνότερες περιοχές για αυτή την θεραπεία είναι το μεσόφρυο, το μέτωπο, περιοφθαλμικά (πόδι χήνας) καθώς και περιστοματικά (ρυτίδες του καπνιστή). Η θεραπεία δεν απαιτεί κάποια αναισθησία καθώς είναι σχεδόν ανώδυνη. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται μέσα σε 4-5 μέρες ενώ σε 10- 15 μέρες έχει επέλθει η πλήρης δράση του φαρμάκου, όπου οι ασθενείς προσέρχονται στο ιατρείο για επανέλεγχο. Η πλήρης κινητικότητα του προσώπου επανέρχεται σταδιακά μετά από 4-6 μήνες, ανάλογα με το φύλλο και την ένταση εκφραστικότητας του ασθενή. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.
 • Τι είναι τα Fillers / Υαλουρονικό Οξύ;


  Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματός μας, το οποίο όμως με την πάροδο του χρόνου μειώνεται και γίνεται ασθενέστερο, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό βαθειών ρυτίδων. Για τις θεραπείες παράγεται συνθετικά (διάφανο τζελ) σε διαφορετικές πυκνότητες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε εντελώς επιφανειακά π.χ. για ενυδάτωση, γέμισμα ρυτίδων, αναζωογόνηση είτε βαθύτερα για όγκο. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό εμφανίζεται αμέσως κατά την εφαρμογή και διαρκεί για 6- 18 μήνες. Χρησιμοποιείται στην αντιγήρανση, εξαφανίζει τις ρυτίδες, δίνει όγκο όπως π.χ. στα χείλη ή στα ζυγωματικά. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως το botox.
 • Τι είναι η Μεσοθεραπεία;


  Μέσω λεπτών βελονών εγχύουμε βαθιά στο δέρμα ευεργετικά συστατικά ώστε, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος, να βελτιωθεί η υφή του, να μειωθούν οι ρυτίδες και οι ουλές, να ενυδατωθεί, να βελτιωθούν τυχόν δυσχρωμίες και ραγάδες καθώς και να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση. Η θεραπεία γίνεται με αναισθητική κρέμα, και χρησιμοποιούμε είτε μια μικρή βελόνα είτε μια συσκευή για microneedling. Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP, Vampire lifting) μετά από μια απλή αιμοληψία, χρησιμοποιούμε ένα μέρος του αίματος, το πλάσμα, το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες. Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε ουσίες όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, βιομιμητικά πεπτίδια κ.α.. Επιπρόσθετα, λόγω του μικροτραυματισμού με τις βελόνες, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου.
 • Πως γίνεται η χημική απολέπιση (PEELING);


  Το χημικό peeling είναι μία ελεγχόμενη απολέπιση της επιφανειακής στιβάδας της επιδερμίδας. Χημικοί παράγοντες εφαρμόζονται πάνω στο δέρμα, συνήθως του προσώπου αλλά και του σώματος, οι οποίοι προκαλούν αναγέννηση του δέρματος, βελτίωση της υφής του και των επιφανειακών βλαβών του. Ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε υπάρχουν διαφορετικά είδη peeling , διαφορετικής ισχύος και βάθους δράσης. Με την μέθοδο αυτή μπορούν να θεραπευτούν η ακμή, οι ουλές ακμής, οι λεπτές ρυτίδες, η φωτογήρανση, οι δυσχρωμίες (μέλασμα), οι ανοιχτοί πόροι, το θαμπό δέρμα κ.α..
 • Τι είναι τα νήματα (PDO);


  Τα νήματα PDO είναι απορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην χειρουργική. Εισέρχονται με μία βελόνα στο δέρμα του προσώπου ή του σώματος και σχηματίζεται ένα πλέγμα ώστε να παραχθεί καινούργιο κολλαγόνο, να σφύξει το δέρμα και να μειωθούν οι ρυτίδες. Ιδανικό για προληπτική χρήση τους σε μικρές ηλικίες για ενα σφριγηλό πρόσωπο, βελτίωση της υφής του δέρματος, μείωση των ουλών και πρόληψη των ρυτίδων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα π.χ. για κυτταρίτιδα, χαλάρωση, ραβδώσεις, ανόρθωση (ντεκολτέ, στήθος, γλουτοί, μπράτσα, μηροί). Το μέγιστο αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται μετά από 6 μήνες και διαρκεί περίπου 1,5 χρόνο. Είναι μια αρκετά ασφαλής μέθοδος και το αποτέλεσμα ειναι φυσικό, μεγάλης διάρκειας, δεν αφήνει ουλές, είναι ελάχιστα επώδυνη καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια αναισθητική κρέμα.
 • Τι σημαίνει σκληροθεραπεία;


  Πρόκειται για θεραπεία των μικρών ευρυαγγειών των κάτω άκρων. Με μια λεπτή βελόνα εγχύεται μια ουσία που προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα των αγγείων ώστε μετά από λίγες μέρες αυτά να κολλήσουν μεταξύ τους και να κλείσει/απορροφηθεί η φλέβα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση


Δημουλίτσα Πατατούκα 16
45445, Αμπελόκηποι Ιωάννινα
(απέναντι από το εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου)

Τηλεφωνο


Τ. 2651 308025
Κ. 6945183980

Email


Ωραριο Λειτουργιας


Δευτέρα - Παρασκευή 09:00π.μ.– 13:00μ.μ
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:30μ.μ. – 20:30μ.μ
Τρίτη απόγευμα, Σάββατο και εκτός ωραρίου με ραντεβού.